BAHAN-BAHAN:
450gm Mentega250gm Cream Cheese
10 biji Telur Gred A
150gm Gula Halus
250gm Tepung Halus
100gm Horlick
1 tin kecil Seri Kaya/ Jem Buah
1 tin Susu Pekat Manis
1susu besar Ovalette
2 bungkus Roti Masam Manis/ Haw Flakes
Pewarna Hijau & Kuning
CARA-CARA MEMBUATNYA:
1) Pukul telur dan gula sehingga kembang.
2) Pukul mentega, cream cheese, kaya, susu pekat manis & ovalette hingga kembang.
3) Campur adunan (1) & (2) sehingga sebati.
4) Kemudian masukkan tepung gandum & horlick ke dalam adunan tadi.
5) Bahagikan adunan kepada 2 bahagian iaitu:
(a) Hijau
(b) Kuning
6) Bakar adunan lapis demi lapis selang seli pada suhu 180c selama 10 minit setiap lapis.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan