Bahan-bahan:
Tepung blue key/tepung gandum+1sk baking powder (pilih salah satu) 2 cawan
Santan kara 1 kotak 250ml
Gula 1 cawan
Ovellete 1sd
Telur 4 biji
1sk pewarna hijau
1sk esen pandan/Pes pandan
1sb serbuk koko
Teknik:
Pukul telur, gula Dan Ovellete dalam mixer hingga gebu bertukar warna Putih kira dah betul gebu ye. Kemudian masukkan tepung Dan santan berselang seli.. Mix sampai semua bahan sebati Dan gebu.
Bahagikan adunan kepada 2 bekas berasingan. Buat perasa pandan campur lah pewarna hijau Dan esen atau Pes pandan, gaul sebati. 1 adunan lg campur serbuk koko, gaul sebati..
Acuan boleh guna lompang atau seri ayu.. Sapu minyak dulu pada acuan ye.. Mudah nk keluar kn lepas siap kukus nanti.
CARA sy hanya guna sudu letak adunan pandan dan coklat berlapis.. Ikut lah korang nk corak paip ke mcm mna..
Kukus adunan ni guna api sederhana shj. Selama 10 minit shj OK. Jgn lebih masa!!
Pastikan penutup kukus Di balut kain dulu supaya air wap tak menitis atas apam..