Translate

Khamis, 17 September 2020

KUIH LOMPANG

 Jumlah Hidangan : 10

Bahan-Bahan:
• 1 1/2 cawan tepung beras
• 1 sudu teh kapur mkn
• 1sudu besar tepung jagung
• 1/2 cawan gula pasir
• 1 keping gula melaka
• 1 cawan air
• 1 cawan santan cair
• Daun pandan

Cara Penyediaan:

1. Masak gula,gula melaka,air,santan dan daun pndan yg disimpul hingga larut

2. Apabila air gula dah sejuk masukkan ke dalam bekas yg berisi tepung beras,air kapur,tepung jagung,Kacau sebati

3. Tapiskan dan masukkan ke dlm acuan lompang yg telah di sapu minyak..

4. Kukus dlm 15-20mnt

5. Hidangkan bersama kelapa parut



Ditulis oleh : Buku Resepi Facebook
 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan